2021-12-17 11:25:23• hírek • Bede Emőke

Torlódás a határon: Peténél akár másfél órát is várakozhatnak a hazatérők

A Román Határrendészet forgalomkövető oldalának tanúsága szerint a külföldről hazatérő romániaiaknak a megnövekedett forgalom és a járványügyi ellenőrzések okán akár több órás várakozással is szembe kell nézniük a határátlépés előtt.

A Szatmár megyei Peténél a belépőoldalon öt sávot nyitottak meg, viszont a torlódás így is jelentős, cikkünk megjelenésének pillanatában másfél órát kell a sorban tölteni az átlépés előtt. Hasonlóan rossz a helyzet a nagylaki átkelőknél is: Nagylak II-nél jelenleg hat sávon csordogálnak Románia területére a járművek, ennek ellenére mintegy 180 perces várakozási idővel kell számolni, Nagylak I-nél pedig három nyitott sáv mellett már most 70 percesre duzzadt az átkeléssel töltött idő. Utóbbi esetében egyébként a hatóság azt is kiemeli, hogy a járványügyi ellenőrzések mellett az is hozzájárult a torlódás kialakulásához, hogy a magyar határvédelmi szerv nem biztosítja a hatékony munkavégzéshez szükséges megfelelő számú személyzetet.


A torlódások elkerülése végett érdemes a kisebb átkelők felé kerülni, Csanálosnál példának okáért jelenleg csak 20 perces várakozási időt jelez a rendszer.


Emlékeztetőül: December 20-tól minden Románia területére érkezőnek kötelező egy digitális beutazási nyomtatványt kitölteni. Erről részletesebben az ide kattintva elérhető cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: